TTKOM - Türk Telekom
VILI :: TEKFN-VAKFN
1 sayfadaki 1 sayfası
Geri: TTKOM - Türk Telekom
***TTKOM*** Turk Telekomunikasyon A.S.'nin 11.05.2009 tarihli yazisi asagiya cikarilmistir. "Sirketimizin 11 Mayis 2009 tarihinde yapilan 2008 yili Olagan Genel Kurul Toplantisi'nda; 1) 2008 faaliyet yilina ilskin Yonetim Kurulu faaliyet raporlari, Denetim Kurulu raporlari ve Bagimsiz Denetim Sirketi rapor ozetleri okunmus, muzakere ve tasdik edilmis, 2) 2008 faaliyet yili bilanco ve kar-zarar hesaplari okunmus muzakere ve tasdik edilmis, 3) Gecmis donem zararlarinin yedek akcelerden mahsup edilmesi ve soz konusu mahsubun 2009 yili yariyil mali tablolarinda gosterilmesi onaylanmis, 4)2008 yili karinin dagitimi hususunda Yonetim Kurulunun teklifi gorusulerek onaylanmis, 5)Yonetim Kurulu ve Denetim Kurulu uyeleri, Sirketimizin 2008 yili faaliyet ve islemlerinden dolayi ibra edilmis, 6)2009 yili faaliyet ve hesaplarini incelemek uzere Guney Bagimsiz Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Musavirlik A.S.'nin gorevine devam etmesi onaylanmis, 7) Hissedarlarimiz kar dagitim ve politikasi hakkinda bilgilendirilmis, Yonetim Kurulu tarafindan hazirlanan bilgilendirme politikasi hakkinda Genel Kurul'a bilgi verilmis, 9)2008 yili icinde yapilan bagis ve yardimlar hususunda Genel Kurul'a bilgi verilmis, 10) 2008 yili icinde iliskili taraflarla yapilan islemler hakkinda Genel Kurul'a bilgi verilmis, 11)Yonetim Kurulu uyelerine sirket konusuna giren veya girmeyen isleri bizzat veya baskalari adina yapmalari veya bu cesit isleri yapan sirketlere ortak olabilmeleri ve diger islemleri yapabilmeleri hususunda TTK'nin 334 ve 335. maddeleri geregi izin verilmistir. Genel Kurul Toplanti tutanagi, kar dagitimina iliskin Yonetim Kurulu karari, kar dagitim tablosu ve pay basina temettu bilgileri tablosu ekte yer almaktadir." Genel kurul toplanti tutanagi ile kar dagitim tablosu Gunluk Bulten ekinde, kar dagitim tablosu ayrica internet sitemizin "Sirketler" bolumunde yayinlanacaktir. Toplanti tutanaginda kar dagitimina iliskin olarak, ***TTKOM*** (11/05/2009 - 14:15:38) |
***TTKOM******HABERIN DEVAMI*** Toplanti tutanaginda kar dagitimina iliskin olarak Konsolide mali tablolara gore kar dagitimina esas olan 1.752.212.271,97 TL'den 130.539.597,78 TL tutarindaki birinci tertip yedek akce dusuldukten sonra kalan 1.621.672.674,19 TL'nin 2008 yili dagitilabilir kari olduguna, bu tutara yil icinde yapilan 12.390.000 TL tutarindaki bagislarin eklenmesi ile olusan 1.634.062.674,19 TL'nin birinci temettu matrahi olarak belirlenmesi, Birinci temettu matrahi olarak dikkate alinan 1.634.062.674,19 TL'nin Sermaye Piyasasi Kurulu'nca 2008 yili kar dagitimi icin asgari kar dagitim orani olarak belirlenen %20'sine karsilik gelen 326.812.534,84 TL'nin nakit birinci temettu olarak dagitilmasi 131.515.697,65 TL tutarindaki ikinci tertip yedek akcenin net dagitilabilir donem karinin kalan kismindan ayrilmasina ve kalan kisim olan 1.163.344.441,69 TL'nin ikinci temettu olarak dagitilmasi, a) Toplam nakit olarak dagitilacak 1.490.156.976,53 TL'nin tamaminin donem net karindan dagitilmasi, b) Bu itibarla hissedarlara 1 Kurus nominal degerinde beher hisse icin brut 0,4257591 Kurus olmak uzere toplam brut 1.490.156.976,53 TL nakit temettu odenmesi, Nakit temettu odemelerinin hissedarlara dagitimina 27 Mayis 2009 tarihinde Merkezi Kayit Kurulusu A.S.'nin Suzer Plaza Askerocagi Caddesi, No:15, Kat:2, 34367 Elmadag Sisli istanbul adresinde baslanmasi teklifinin kabul edildigi, hususu da yer almaktadir. ***TTKOM*** (11/05/2009 - 14:18:08) |
İMKB GÜNLÜK BÜLTENİ BORSA BAŞKANLIĞI DUYURULARI-TELEKOM T.C. Bursa 8.İcra Müdürlüğü’nce 2008/16632 E. sayılı dosyaya istinaden İMKB'de satışı talep edilen 1 adet Türk Telekomünikasyon A.Ş. (TTKOM.E–TRETTLK00013) hisse senetleri 20-21 Mayıs 2009 tarihlerinde 11:00-12:00 saatleri arasında Resmi Müzayede yoluyla satışa sunulacaktır. İMKB (12/05/2009 - 07:31:29) |
YENİLEME-TÜRK TELEKOM GM DOANY, ''2009 YILINDA DA 1,8-2 MİLYAR TL ARASINDA YATIRIM YAPMAYI PLANLIYORUZ''
Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, 2009
yılında 1,8-2 milyar lira arasında yatırım planlandığını belirtti.
Türk Telekom'dan yapılan açıklamada, şirketin, yönetim kurulu
toplantısını gerçekleştirmek üzere Türkiye'de toplanan Avrupa Gazeteciler
Birliğini misafir ettiği, Türk Telekom Genel Müdürü Dr. Paul Doany'nin Avrupalı
ekonomi muhabirlerini Türk Telekom'un ana sponsorluğunu üstlendiği İstanbul
Modern Sanat Müzesi'nde ağırladığı kaydedildi.
AEJ (Association of European Journalists) Yürütme Kurulunun, ziyaret
kapsamında Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany ile bir araya geldiği ve Türk
Telekom'un yatırımları ve yakınsama vizyonu hakkında bilgiler aldığı
bildirildi.
Açıklamada, Doany'nin gazetecilere hitaben şunları kaydettiği ifade
edildi:
''Konsolide geliri 2008 sonu itibariyle 10 milyar TL'yi aşan Türk
Telekom, yine aynı yıl 1,8 milyar TL yatırım yaptı. Geleceğini yakınsama
hizmetlerinde gören Türk Telekom, sabit, mobil, genişbant ve içerik alanlarında
tam entegre hizmetler verebilmek için altyapı yatırımlarına devam ediyor. 2009
yılında da 1,8 - 2 milyar TL arasında yatırım yapmayı planlıyoruz. Türkiye'de
geliştirilen yenilikçi ürünleri grubumuz şirketleri vasıtasıyla ABD'den
Hindistan'a kadar geniş bir coğrafyada tüketicilerle buluşturuyoruz.''
(12/05/2009 - 17:38:33)
Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, 2009
yılında 1,8-2 milyar lira arasında yatırım planlandığını belirtti.
Türk Telekom'dan yapılan açıklamada, şirketin, yönetim kurulu
toplantısını gerçekleştirmek üzere Türkiye'de toplanan Avrupa Gazeteciler
Birliğini misafir ettiği, Türk Telekom Genel Müdürü Dr. Paul Doany'nin Avrupalı
ekonomi muhabirlerini Türk Telekom'un ana sponsorluğunu üstlendiği İstanbul
Modern Sanat Müzesi'nde ağırladığı kaydedildi.
AEJ (Association of European Journalists) Yürütme Kurulunun, ziyaret
kapsamında Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany ile bir araya geldiği ve Türk
Telekom'un yatırımları ve yakınsama vizyonu hakkında bilgiler aldığı
bildirildi.
Açıklamada, Doany'nin gazetecilere hitaben şunları kaydettiği ifade
edildi:
''Konsolide geliri 2008 sonu itibariyle 10 milyar TL'yi aşan Türk
Telekom, yine aynı yıl 1,8 milyar TL yatırım yaptı. Geleceğini yakınsama
hizmetlerinde gören Türk Telekom, sabit, mobil, genişbant ve içerik alanlarında
tam entegre hizmetler verebilmek için altyapı yatırımlarına devam ediyor. 2009
yılında da 1,8 - 2 milyar TL arasında yatırım yapmayı planlıyoruz. Türkiye'de
geliştirilen yenilikçi ürünleri grubumuz şirketleri vasıtasıyla ABD'den