PETUN Pınar Et Ve Un
VILI :: MIPAZ-PIMAS
1 sayfadaki 1 sayfası
Geri: PETUN Pınar Et Ve Un
***PETUN*** Pinar Entegre Et ve Un Sanayi A.S. 'nin 12.05.2009 tarihli yazisi asagiya cikarilmistir. "Sirketimizin 12 Mayis 2009 tarihinde yapilan 2008 yili Olagan Genel Kurul Toplantisinda asagidaki kararlar alinmistir. 1. Yonetim Kurulunca 1 yil sure icin secilen Bagimsiz Dis Denetim Kurulusu Pricewaterhouse Coopers (Basaran Nas SMMM A.S.) tasvip edildi. 2. Yonetim Kurulu Uyesi Sn. Ata Murat Kudat'in istifasi ile bosalan Yonetim Kurulu Uyeligine kalan sureyi tamamlamak uzere secilen Sn. Mehmet Aktas'in Yonetim kurulu uyesi Sn. Taskin Tuglular'in istifasi ile bosalan Yonetim Kurulu Uyeligine kalan sureyi tamamlamak uzere secilen Sn. Hakki Hikmet Altan'in ve Yonetim Kurulu Uyesi Sn. B.Safa Ocak'in istifasi ile bosalan Yonetim Kurulu Uyeligine, kalan sureyi tamamlamak uzere secilen Sn. Suat Ozyigit'in uyelikleri, tasvip edildi. 3. Ana Sozlesmenin 13. maddesi uyarinca murakip adedi 2 olarak tesbit edildi. Kamil Deveci ve Erdem Cakirokkali, 1 yil sureyle murakiplik gorevine secildiler. 4. Sirketin 2008 yilinda muhtelif kurum ve kuruluslara yaptigi bagis ve yardimlara iliskin ortaklara bilgi verildi. 5. 2008 yili net dagitilabilir donem karinin hesaplanmasinda; Turk Ticaret Kanunu, Sermaye Piyasasi Mevzuat, Kurumlar Vergisi, Gelir Vergisi ve diger yasal mevzuat hukumleri ile esas sozlesmemizin kar dagitimina iliskin maddeleri dikkate alinarak; Sirketimizin Uluslararasi Finansal Raporlama Standartlarina gore hazirlanan bagimsiz denetimden gecmis 2008 yili konsolide net donemkari olan 31.729.940 TL'den TTK'nin 466/1 maddesi hukmu uyarinca ayrilan 1.658.318 TL tutarindaki I. Tertip Yasal Yedek akce'lerin indirilmesi ve mali tablolarda idare meclisi tahsisati karsiligi olarak ayrilan 400.000 TL'nin eklenmesiyle net dagitilabilir donem kari 30.471.622 TL olarak hesaplanmistir. Hesaplanan dagitilabilir kar uzerinden SPK duzenlemeleri paralelinde yil icinde yapilan 464.378 TL tutarindaki bagislar da dikkate alinarak dagitilabilir karin %20'sine tekabul edecek sekilde 6.187.200 TL tutarinda ortaklara I. Temettu dagitilmasina, kalan tutar uzerinden esas sozlesmede ongorulen %5 oranini asmamak kaydiyla Idare Meclisi Tahsisati ayrilmasina, 502.045 TL tutarinda II. Tertip Yasal Yedek Akce ayrilmasina ve geriye kalan tutarin tamaminin Olaganustu Yedek Akce olarak ayrilmasina ve kar dagitim tarihinin 25 Mayis 2009 olarak tesbitine, karar verildi. Soz konusu karar uyarinca 1 TL'lik nominal tutarli borsada islem goren her bir hisse senedi icin brut 0,1428 TL, net 0,1214 TL tutarinda nakit kar payi odemesi ***PETUN*** (12/05/2009 - 16:40:17) |
Geri: PETUN Pınar Et Ve Un
***PETUN******HABERIN DEVAMI*** 6. Sirketin Bilgilendirme Politikasi Genel Kurulun bilgisine sunuldu. 7. 2009 yili temettulerine mahsuben Sermaye Piyasasi Kanunu'nun 15. maddesi ve Sermaye Piyasasi Kurulu'nun Seri:IV, No:27 Tebliginin 9. maddesi cercevesinde ortaklara temettu avansi dagitilmasi konusunda Yonetim Kurulu'na yetki verilmesine ve ayni madde uyarinca dagitilacak temettu avansinin, ilgili hesap donemi sonunda yeterli kar olusmamasi veya zarar olusmasi durumlarinda, bir onceki yila ait bilancoda yer alan olaganustu yedek akcelerden ya da olaganustu yedek akce tutarinin zarari karsilamaya yeterli olmamasi durumunda ayni tebligin 10'uncu maddesi uyarinca temettu avansi karsiliginda alinan teminatin paraya cevrilip gelir kaydedilerek bu tutardan mahsup edilecegine, karar verildi." Kar dagitim tablosu Gunluk Bulten ekinde ve internet sitemizin "Sirketler" bolumunde yayinlanacaktir. Genel kurul toplanti tutanagi Gunluk Bulten ekinde yayinlanacaktir. ***PETUN******HABERIN DEVAMI*** (12/05/2009 - 16:41:16) |
VILI :: MIPAZ-PIMAS
1 sayfadaki 1 sayfası